Er is Hulp
bij ongewenste zwangerschap en na abortus
Mail ons Bel ons

Spijt abortuspil?

Abortuspil

De werking van een abortus door middel van het slikken van pillen verloopt in twee stappen. De eerste pil blokkeert het zwangerschapshormoon progesteron waardoor het leven van het kindje wordt beëindigd. (Het zwangerschapshormoon zorgt ervoor dat de zwangerschap in stand blijft). Zo’n 24 tot 48 uur later zorgt een tweede set pillen dat de baarmoeder samentrekt waardoor het nieuwe menselijk leven wordt afgestoten.

 

Spijt na inname van de eerste abortuspil

Je hebt de eerste pil ingenomen en onderweg naar huis realiseer je dat je het liever niet had gedaan, je hebt spijt. Neem dan zo snel mogelijk contact op via e-mail, of via 035 621 42 05. Er is namelijk een medicijn dat de werking van deze pil mogelijk kan terugdraaien. De Abortus Pil Stopper (APS pil) moet binnen 48 uur na de eerste 'abortuspil' worden ingenomen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt.
 

Tijdens kantooruren is er direct contact en buiten kantooruren kan het iets langer duren maar we bellen of mailen zo snel mogelijk terug. Samen met een arts wordt een behandeling gestart met medicijnen die de eerste pil kunnen kunnen blokkeren. Afhankelijk hoe lang het geleden is dat de eerste pil is ingenomen. Belangrijk is dat binnen 48 uur wordt gestart met de medicijnen. Deze medicijnen worden tot 15 weken zwangerschap voorgeschreven.

 

Ervaringen en bijwerkingen
Ervaringen in Amerika laten zien dat vrouwen “een redelijk succesvolle mogelijkheid hebben om hun baby alsnog te behouden”, 55 tot 65% van de vrouwen die hier gebruik van maakte bleven zwanger.

 

Het medicijn is in principe niet schadelijk voor het kindje, maar juist levensreddend. Het middel heeft geen hevige bijwerkingen. Wel is het belangrijk zo snel mogelijk te beginnen; na de start van de tweede reeks pillen bij de abortuspil is de abortus onomkeerbaar.

 

 

Blijf op de hoogte!