Er is Hulp
bij onbedoelde zwangerschap en na abortus
Mail ons Bel ons

Alternatieven voor abortus

Alternatieven voor abortus

 Bij onverwachte zwangerschap is abortus echt niet de enige oplossing. Er zijn goede alternatieven voor abortus en daarnaast is er ook veel hulpverlening. Natuurlijk ben je geschrokken en ben je misschien wel radeloos wat je nu moet doen. Daarom speciaal voor jou deze pagina, want je hebt recht op alle informatie over wat een abortus inhoudt, maar ook welke andere mogelijkheden er zijn.

Alternatieven voor abortus, welke zijn er?

Speciaal voor jou daarom deze pagina met alternatieven voor abortus, om je andere mogelijkheden te laten zien. Want abortus is verwoestend voor jezelf maar natuurlijk ook voor je kindje. Lees maar eens een abortus ervaring. Hoe begrijpelijk de redenen voor abortus soms ook kunnen zijn, toch is het doodmaken van een kindje niet de oplossing. De hieronder genoemde alternatieven voor abortus zijn ook in geen geval makkelijk, maar je kunt wel verder leven zonder dat je je eigen kindje hebt dood laten maken.

Als je bij een huisarts bent geweest in verband met je onverwachte zwangerschap kan hij of zij je ook informeren over andere mogelijkheden, dus ook over alternatieven voor abortus.

Het kindje toch geboren laten worden

Dit klinkt misschien gek om te noemen als één van de alternatieven voor abortus. Maar misschien ben je zo verrast door de zwangerschap dat je allemaal problemen ziet. Veel van die problemen kunnen opgelost worden. Enkele voorbeelden worden hieronder genoemd.

Afpersing of bedreiging

– Er zijn vrouwen die bang zijn dat hen iets wordt aangedaan als ze besluiten het kindje te houden; of dat ouders dreigen dat je niet meer thuis kunt blijven wonen. Als dit in jouw geval zo is dan kun je naar een speciaal opvanghuis. Of je kunt bij een zorggezin wonen, waar je in alle rust en onder begeleiding jouw kindje ter wereld kunnen laten komen zonder dat anderen dat weten.

Geld tekort

– Geld (of beter gezegd, tekort aan geld) kan een reden zijn om te denken dat abortus de oplossing is. Er zijn stichtingen die speciaal voor mensen met weinig geld helpen om spullen te krijgen voor jou en je baby. Informeer bij ons naar het Sponsorplan. Misschien is dit ook voor jou de oplossing. We kijken graag met je mee!

Leeftijd / te jong

– Leeftijd kan een reden zijn; als je nog jong bent en je zit nog op school en je denkt nu nog niet in staat te kunnen zijn om je kindje op te voeden, dan kun je met je ouders bespreken of zij jouw kindje willen opvoeden. Mochten je ouders dit niet willen dan zijn er misschien anderen in jouw directe omgeving die dit zouden willen. Denk bijvoorbeeld zussen/broers of ooms/tantes.

Heb je vragen over het bovenstaande of wil je weten bij welke opvanghuizen je terecht kunt? Mail ons dan hier of klik hier voor contact met ons.

Adoptie

Adoptie van je kindje is een mogelijkheid als je onbedoeld zwanger bent geworden en je helemaal geen mogelijkheden hebt om je kindje op te voeden.
Het is een keuze van jou als vrouw om voor een adoptie te gaan. Door het ondergaan van een abortus kost dit een leven van een kindje, maar bij een adoptie geef je twee keer leven; je geeft leven aan je kindje en daarnaast geef je leven aan adoptie-ouders die zo graag een kindje willen krijgen. Soms kun je contact blijven houden met de adoptie-ouders en je kindje maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde gesloten adoptie; je hoeft dan geen contact te houden.

Pleeggezin

Je kunt je kindje ook laten opnemen in een pleeggezin. Als je hiervoor kiest houd je contact met je kindje, maar wordt het opgevoed door in een gezin te wonen. Het voordeel van een pleeggezin is dat je je kindje ergens anders laat opgroeien totdat je later wel in staat bent om zelf voor het kindje te zorgen.

Babyluikje / vondelingenkamer

Bij de alternatieven voor abortus is er nog 1 bijgekomen. Sinds september 2014 is het mogelijk om je baby veilig en anoniem achter te laten in een vondelingenkamer of anders gezegd een “babyluikje.”

Zwangere vrouwen die abortus overwegen zijn vaak bang, wanhopig en radeloos, Je maakt snel een verkeerde keuze, waar je jarenlang of misschien wel je hele leven spijt en verdriet van zal hebben. Indien je ècht geen kant meer op kunt en kun je besluiten illegaal afstand te doen van je baby. In het verleden gebeurde dit door het ergens onbeschermd achter te laten of, nog erger, om te brengen. Maar nu is er de mogelijkheid om je baby in een speciaal kamertje te leggen, bij de Berschermde Wieg. In dit kamertje wordt je baby warm en veilig opgevangen en zal het je baby aan niets ontbreken. De verzorgers zorgen voor je baby en zorgen voor een fijne en warme plek waar ze ook eventuele medische zorg krijgen. Het voordeel is ook dat je op je besluit terug kunt komen als je later toch besluit je baby zelf te willen verzorgen.

Zie hier meer informatie over de website van de Beschermde Wieg

Wil je hulp?

Stuur ons een bericht met het formulier hieronder, mail ons op contact@erishulp.nl of bel 035 - 621 42 05

Blijf op de hoogte!