Er is Hulp
bij onbedoelde zwangerschap en na abortus
Mail ons Bel ons

Droom

Counselor, Afdeling Er is Hulp

Medewerkers van Schreeuw om Leven zijn regelmatig aanwezig bij abortuscentra. Bij één van de centra kwam een jongeman naar buiten die geïrriteerd was dat we voor de kliniek stonden. Toch luisterde hij naar wat we vertelden en hoorde over de hulp die aangeboden werd. Zijn vriendin, die vijftien weken zwanger was, zat in de wachtkamer te wachten op de abortus. De man was geraakt door het contact en ging zijn vriendin halen.

Eigenlijk wilden ze geen abortus maar zagen door financiële en huisvestingsproblemen geen andere uitweg. Nadat ze samen met de counselor hadden gesproken belde hij naar Er is Hulp, onze hulpafdeling, waarna ze dezelfde dag nog naar kantoor kwamen. Er volgde een goed gesprek waarin we hulp en opvang konden aanbieden en toegezegd werd om mee te kijken bij de schuldsanering.

Aan de snelle beslissing om naar kantoor te komen en de abortus af te zeggen was echter iets vooraf gegaan. Op kantoor vertelde de man dat hij de voorafgaande nacht een droom had gehad. Een beeld daaruit had hij uitgetekend op papier en aan de abortusarts getoond en gevraagd wat dit zou kunnen betekenen. De man had in zijn droom een poort gezien waar licht door straalde en in het licht stond een persoon met aan iedere hand een andere persoon. De abortusarts had geen verklaring. Abortus was de beste oplossing voor hen volgens de arts. Omdat zijn vriendin nog een uur moest wachten voor de abortus, besloot hij even naar buiten te gaan om een broodje te kopen. Buiten werd hij dus door een van onze mensen aangesproken en kreeg hij een hulpkaartje aangereikt. De man ging terug naar binnen om met zijn vriendin naar buiten te komen. Daar gingen ze om de waakster heen staan. Tijdens het gesprek nam deze counselor een hand van de jongeman in haar ene en die van het meisje in haar andere hand. Precies zoals in de droom. Dat was het moment waarop de jongen besloot om het nummer op het kaartje te bellen voor hulp en om de abortus af te zeggen. Hij had de counselor namelijk niets verteld over zijn droom. Op kantoor heeft hij ons dit pas verteld en de tekening laten zien.

Onvoorstelbaar om te mogen zien hoe de Heere ook door dromen heen werkt!

Dit artikel is ook verschenen in Leef Magazine - 35e jaargang, nummer 4, juli 2019.

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel!
Dank voor uw gebed en donatie!

Blijf op de hoogte!