Er is Hulp
bij onbedoelde zwangerschap en na abortus
Mail ons Bel ons

Huilende Smiley

Via allerlei kanalen komen de hulpvragen bij ons binnen. Ook via social media. Soms heb je het niet eens in de gaten dat een persoonlijk berichtje via Facebook een hulpvraag is. Zoals het persoonlijke berichtje van Maddie*. Een berichtje kan je het eigenlijk niet noemen. Ze stuurde alleen een smiley met tranen.

 

Mijn eerste reactie toen ik de huilende smiley zag, was: iemand vindt het verdrietig om al die verhalen te lezen op onze Facebook pagina en ik scrolde door. Terwijl ik de volgende dag op zoek was naar een ander berichtje, kwam ik weer langs die smiley met tranen van Maddie. Ik voelde mij gedrongen om te reageren: “Maddie, ik zag je smiley, maar heb nog niet gereageerd, wat kunnen wij voor je doen?”

 

Vrijwel direct kwam er een antwoord, een heel verhaal. Ze was zwanger en de vader wil het kindje absoluut niet en of ze maar even een abortus wilde doen. Niemand was van haar zwangerschap op de hoogte. Een abortus wilde ze niet, maar ze zag geen andere uitweg dan misschien toch een abortus. Ze was in een christelijk gezin opgevoed, al deed ze er niet veel meer mee. Nee, een kindje weghalen ging haar te ver. Maar hoe moet het dan? Wat een strijd bleek eruit haar bericht!

 

Anne-Mieke nam het contact over en heeft uitgebreid met haar gemaild. Een persoonlijke ontmoeting was lastig, omdat ze hier duizenden kilometers vandaan woont. Wel hebben we goede contacten met een hulporganisatie aldaar. Anne-Mieke belooft haar een pakketje toe te sturen, wat er maar liefst twee maanden over heeft gedaan om bij Maddie aan te komen. Ze is nu vijf maanden zwanger. Onderweg naar ons vakantieadres krijgen we een berichtje, dat ze het pakketje (een rompertje met de tekst: “Created by God”) had ontvangen. Ze was ontroerd en o zo blij dat ze toch nog iets van liefde ontving tussen alle andere reacties door. De vader heeft ze ondertussen verteld dat ze géén abortus doet en voor haar kindje gaat. Was was, ne, wat is hij boos. Hij wil er niet voor zorgen, maar bedreigt haar wel als ze niet goed voor zijn kind zou zorgen. Wat een kromme wereld! En met wat een moeite is Maddie omringd. En toch staat ze er niet alleen voor, zo blijkt.

 

In haar laatste berichtje schreef ze nog iets opmerkelijks. Ze gaat weer naar een kerk en wordt daar met warmte omringd. De gemeente bidt voor haar. Zo teruglezend voor de caravan tijdens onze vakantie raakt het ons beiden. Wat een verhaal kan er achter één enkele smiley schuilgaan. En hoe wonderlijk werkt God! Eén smiley redt een kinderleven en brengt een jonge vrouw terug bij de Heere.

 

We zijn dankbaar dat we in ons werk schakeltjes mogen zijn voor vrouwen in nood.

 

*Maddie is niet haar echte naam

 

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel!
Dank voor uw gebed en donatie!

Blijf op de hoogte!